Valorant Ekran Kartı Sürücüsü Çöktü Çözüm 2020

 


Valorant monitör kartı sürücüsü çöktü hatasını son dönemde çoğunlukla alıyorsanız, yapmanız ihtiyaç duyulan birkaç farklı muamele var. Bunlar arasında en makul olanları siz kıymetli okuyucumuz için listeleyeceğiz.

Bir kısım valorant oyuncuları oyun esnasında bir anda oyundan düşebiliyor. Oyuna yeniden girmek istediklerinde ise genellikle bu hatayı alıyorlar. Yani, valorant ekran kartı şoförsü çöktü hatasını.

Bu hatanın şu ana kadar belirlenmiş net bir çözümü olmamakla beraber, genellikle vram eksikliğinden kaynaklandığı ileri sürülüyor.

Ayrıca, kullandığınız monitör kartının yetersiz olmasından ötürü bu tip bir hata ile karşılaşıyor olabilirsiniz. Sizin için, çözüm önerilerini listeledik.

Valorant ekran kartı sürücüsü çöktü hatası neden olur?

Oyun esnasında bir anda oyundan düşüyorsanız ve bu hatayı alıyorsanız, bilgisayarınızdaki ekran kartının yetersiz olduğunu düşünmelisiniz.

Bu hatanın birkaç farklı öne sürülen sebebi olabilir;

Rram değerleriniz kifayetsiz olabilir. 

Mevcut ekran kartınız, valorant için kifayetsiz olabilir.

Her iki hatayı da çözmenin tek yolu bilgisayarın yükünü hafifletmek.

şayet, hata vram kaynaklı ise bilgisayarın yükünü hafifletip işlemcinin daha iyi devir almasını sağlarsınız ve oyunda herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız. Oyun açıkken spotify, chrome ve discord şeklinde uygulamalar kullanmayın veya telefondan kullanın. Ek olarak windows ayarlarından arka plan uygulamalarını da kapatabilirsiniz.

Sadece, hata monitör kartı kaynaklı ise yapacak hiçbir şey yok. Eğer oynamaya devam ederseniz yada bilgisayarınızı daha fazla zorlarsanız, eldekinden de olabilirsiniz.

Eğer masaüstü bir bilgisayar kullanıyorsanız, mevcut ekran kartınızdan daha iyisini kolaylıkla satın alıp monte edebilirsiniz. Sadece şayet laptop kullanıyorsanız, bu muamele birazcık daha sancılı geçiyor ve çoğu zaman laptop değişiklik yapma süreci ile son buluyor. 

Valorant için ekran kartı önerisi

Valorant’ın minimum sistem ihtiyaçlarını sitemizde bulabilirsiniz. Bugün, valorant için kullanabileceğiniz giriş ekran kartından düzgüsel ve ileri düzen ekran kartlarını listeleyeceğiz;

Oyun için lüzumlu olan minimum ekran kartı: nvidia geforce gt 730

önerilen monitör kartı: nvidia geforce gtx 1050 ti 

önerilen ekran kartı (2): amd radeon r9 380

Valorant için üst seviye monitör kartı: asus geforce dual rtx 2060

0 Yorumlar

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski

Roblox Hileleri Dolandırıcılık Haberleri